• PODMIENKY VSTUPU

          • Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a deťom

             

             

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe dieťaťa do školy sa dieťa preukáže vyhlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

             

          • OPATRENIA

          • Vážení rodičia!

            Materská škola  stanovuje tieto základné prevádzkové podmienky školy  v školskom roku 2020/21 po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19  z dôvodu  potreby dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní.

             

            1. Zákonný zástupca

            · Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko–epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).

            · Dodržiava pokyny riaditeľa materskej školy, ktoré upravujú podmienky konkrétnej materskej školy na obdobie školského roku 2020/2021.

            · Odovzdáva dieťa výhradne zamestnancovi materskej školy.

            · Predkladá pri prvom nástupe dieťa do materskej školy Zdravotný dotazník /príloha č. 1/.

             Po každom prerušení dochádzky dieťa do materskej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha č. 2).

            · Rešpektuje pravidlá nosenia hračiek a iného materiálu alebo pomôcok z domáceho prostredia do materskej školy, stanovené riaditeľom materskej školy.

            · V prípade, že u dieťaťa  je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušnú učiteľku  a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            1. Materská škola

            · V závislosti od poveternostných podmienok sa prevažná väčšina aktivít s deťmi a pre deti organizuje v exteriéri, či už v areáli materskej školy, alebo mimo neho, podľa podmienok materskej školy.

            · Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nemusia nosiť rúška.

            · Zvýšenú pozornosť  venuje rozvíjaniu a upevňovanie hygienických návykov osobitne pred stravovaním a po príchode zvonku. Je potrebné dbať na to, aby si deti osvojili návyk umývať si ruky efektívnym spôsobom, ktorý zamedzuje prenos nákazy.

            · Zabezpečí ucelené kolektívy detí v triedach a ruší  („zberné“ triedy).

            · Vytvorená trieda sa nebude meniť, aj keď počet detí klesne, triedy sa nebudú medzi sebou premiešavať. Materská škola zváži, v prípade hraničných počtov, zmenu triedy.

            · Pracovníci materskej školy podľa svojho uváženia a možností zabezpečia rozptyl medzi deťmi pri hrových aktivitách, vzdelávaní i oddychu.

            ·Deti si nenosia z domu vlastné hračky.

            · Materská škola zverejnení oznam na vchodových dverách, ktorý hovorí, za akých podmienok nemôže nastúpiť dieťa do materskej školy.

            · Pri ceste do materskej školy sa sprevádzajúce osoby a deti riadia aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.

            · Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich deti do materskej školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch materskej školy odporúčame obmedziť na nevyhnutné minimum.

            Dieža  môže sprevádzať vždy len jedna sprevádzajúca osoba.

            · Sprevádzajúca osoba sa v interiérových priestoroch materskej školy pohybuje vždy v rúšku resp. v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami, a to hlavne za účelom odovzdania a vyzdvihnutia dieťaťa.

            · Materská škola v spolupráci so zriaďovateľom zabezpečí dezinfekciu rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy vhodne umiestneným dezinfekčným prostriedkom.

            · Materská škola, v spolupráci so zriaďovateľom, zabezpečí vykonávanie ranného zdravotného filtra.

            · Ranný zdravotný filter sa vykonáva podľa štandardných pravidiel, prípadné meranie telesnej teploty deťom v rámci ranného filtra sa odporúča. V rámci ranného filtra realizuje meranie teploty, túto nikde nezaznamenáva a nespracováva.

            · Materská škola, v prípade podozrenia na akútne ochorenie (nielen na COVID-19), dieťa nepreberie.

            · Sprevádzajúca osoba zabezpečí umiestnenie rezervného rúška svojho dieťaťa na miesto na to určené zamestnancom materskej školy.

            · Dieťa si umyje ruky bežným spôsobom pod dohľadom zamestnanca materskej školy, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko– epidemiologickými nariadeniami.

            · Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško alebo ochranný štít tak, ako to ukladá aktuálne opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR.

            · Pedagogický zamestnanec a odborný zamestnanec (napr. asistent učiteľa alebo špeciálny pedagóg) má odporučené rúško alebo ochranný štít pri výkone výchovno-vzdelávacieho procesu nosiť,               v ostatných prípadoch nosí rúško alebo ochranný štít tak, ako to ukladá aktuálne opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR.

            · V miestnosti, kde sa zdržujú osoby, je zabezpečené časté a intenzívne priame vetranie.

            · Priestory materskej školy, hygienické zariadenia a priestory umyvární, ako aj hrové prvky v exteriéri sa dezinfikujú najmenej dvakrát denne a podľa potreby aj opakovane.

            · Osobitná pozornosť sa venuje dezinfikovaniu šatňových/vstupných priestorov, do ktorých vstupujú sprevádzajúce osoby; rovnako dezinfikovaniu dotykových plôch kľučiek, vypínačov, zábradlí a ich okolia.

            · Toalety sú vybavené mydlom v dávkovači a jednorazovými papierovými utierkami (obrúskami) pre bezpečné osušenie rúk.

            · Upratovací personál je informovaný a poučený o sprísnených podmienkach upratovania a o potrebe priebežného čistenia a dezinfekcie dotykových plôch, ostatných povrchov a predmetov.

            · Smetné koše sú zabezpečené tak, aby nebol nutný fyzický kontakt rúk s košom pri zahadzovaní odpadu (napr. odstránenie vrchného uzáveru koša a pod.).

             

            Stravovanie

             Štandardným spôsobom, pri zaistení nižšie uvedených pravidiel :

            · stravovanie je zabezpečené  tak, aby sa triedy nepremiešavali.

            · Pokrmy vydáva personál vrátane čistých príborov. Deti si samé jedlo a pitie nedokladajú a neberú si ani príbory.

            · Pri príprave jedál a pri vydávaní  sa dodržiavajú  zvýšenou mierou bežné hygienické pravidlá.

            · Výdaj jedla sa uskutočňuje do troch hodín od jeho prípravy, inak môže dôjsť k jeho znehodnoteniu.

             

            Odpočinok detí

            · Odpočinok detí prebieha obvyklým spôsobom.

            · Materská škola podľa svojich možností zabezpečí  dostatočné vzdialenosti medzi lôžkami.

            · Výmena posteľnej bielizne sa odporúča 1x do týždňa bežným spôsobom.

             

            Pri podozrení na ochorenie COVID-19

            · Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy.

            · Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, dieťa si bezodkladne nasadí rúško a je nutné umiestniť ho do samostatnej miestnosti, nasadiť mu rúško a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.

            · Ak sa u zamestnanca materskej školy objavia príznaky nákazy COVID – 19 v priebehu jeho pracovného dňa, bezodkladne o tom informuje riaditeľa materskej školy a opustí materskú školu v najkratšom možnom čase s použitím rúška.

             

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo Materskej školy v Tekovských Lužanoch  oznamuje rodičom

            a zákonným zástupcom,  že materská škola v školskom roku 2020/21 bude

            v prevádzke od 2. septembra 2020 od 6.30 hod.

            Rodič pri nástupe dieťaťa odovzdáva  triednej učiteľke Vyhlásenie

            o bezinfekčnosti ako aj  Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu

            dieťaťa pred začiatkom školského roka. Tlačivá sú k dispozícii v budove

            a na webovom sídle materskej školy.

            Do materskej školy môže nastúpiť len dieťa, ktoré neprejavuje príznaky

            akútneho ochorenia a ktorého rodina nie je v karanténe.

            Vstup do budovy bude povolený len s rúškom /rodič aj dieťa/ po dezinfekcii

            rúk.  Dieťa prichádza v sprievode len jednej dospelej osoby.

            Zároveň oznamujeme rodičom, že 28. augusta /v piatok/ je potrebné

            odovzdať osobné veci dieťaťa a vyzdvihnúť šeky na stravné a školné.

          • OZNAM

          • Milí rodičia,

            konzultácie s triednymi učiteľkami, odovzdanie všetkých osobných vecí, vyplnenie dokumentácie o dieťati, vyplatenie poplatkov rodičovského združenia a prevzatie šekov na školné a stravné bude dňa:

             

            28.08.2020 od 8:00h do 11:30h.

             

            Zoznam osobných vecí je uvedený v bulletine.  Ponechali sme ich v plnom rozsahu ako každý rok, napriek tomu, že deti ukončili dochádzku v marci 2020  z dôvodu zvýšených hygienických opatrení aj v ďalšom školskom roku.

      • Kontakty

        • Materská škola Tekovské Lužany
        • +421 911 515 080
        • Osloboditeľov 36, 935 41 Tekovské Lužany 935 41 Tekovské Lužany Slovakia
        • 37 965 271
        • 2021 841 437
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje